West-Vlaamse interclub Ronde 5

Op vrijdag 26 januari stond de vijfde en laatste ronde van de West-Vlaamse interclub op het programma. Daarin kon KOSK 1 kampioen spelen en kon KOSK 2 nog op het podium eindigen.

Om kampioen te worden moest KOSK 1 winnen van Brugge en terzelfdertijd een ruimere overwinning behalen dan Oostkamp dat het opnam tegen Kortrijk. Er zat dus wat spanning op het duel met Brugge maar Tijs brak de ban voor KOSK 1. Hij won zijn partij en zette KOSK 1 zo op voorsprong. Snel daarna verdubbelde Frederik de voorsprong. De overwinning was een feit toen Glenn, in een iets beter eindspel , de punten deelde met zijn tegenstander. Daarna was het wachten op de uitslag van Thomas zijn partij. Thomas stond lange tijd op verliezen maar zijn tegenstander hielp dan een handje. Eerst zag hij een gemakkelijke winst niet en kort daarna blunderde hij waardoor Thomas aan het langste eind trok. Zo wint KOSK 1 dus met 11 – 5 van Brugge. Helaas bleek dit onvoldoende te zijn om kampioen te spelen want Oostkamp versloeg Kortrijk met dezelfde cijfers. Zo is Oostkamp kampioen geworden. KOSK 1 is vice-kampioen met evenveel matchpunten maar met amper één bordpuntje minder dan Oostkamp.

KOSK 2 deed in de laatste ronde nog mee voor de podiumplaatsen. Om op het podium te komen moesten ze winnen van Dolle Torre, die nog meedeed voor de titel. KOSK 2 kwam op achterstand toen Luc zijn partij verloor. Daarna raakten Christilla en Cedric niet voorbij hun tegenstander en moesten ze vrede nemen met remise. Rudy kon het tij ook niet meer keren want ook hij verloor zijn partij. Zo verliest KOSK 2 dus met 10 – 6 van Dolle Torre. Door deze nederlaag eindigt KOSK 2 net naast het podium op de vierde plaats.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël