Rapid Ronde 1

Op vrijdag 6 april stond de eerste ronde van de rapid op het programma. Dit was tevens het eerste tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”.

Voor aanvang van het tornooi was Yen de favoriet om het tornooi te winnen maar er waren heel wat uitdagers die hem het vuur aan de schenen wilde leggen. Die uitdagers waren Steven, de broers Pincket en Glenn.

In de eerste ronde gebeurde niets speciaals maar in de tweede ronde stond al een topper op het programma. Daarin moesten Steven en Glenn het tegen elkaar opnemen. Glenn won deze partij na een foutje van Steven. Zo moest Steven al meteen achtervolgen.

In de derde ronde stonden twee toppers op het programma. De ene topper ging tussen Yen en Thomas, terwijl de andere ging tussen Michaël en Glenn. In deze laatste partij trok Michaël aan het langste eind na een blunder van Glenn. De partij tussen Thomas en Yen kende een spannend verloop maar uiteindelijk trok Yen aan het langste eind nadat Thomas door zijn vlag ging.

In de vierde ronde moesten de twee overgebleven leiders Yen en Michaël het opnemen tegen elkaar. De spelers verzeilden in een toreneindspel dat gewonnen was voor Michaël. Helaas besliste de tijd er anders over. Zo werd Yen alleen leider en moesten zijn achtervolgers hopen op een misstap van Yen in de laatste ronde.

In die laatste ronde moest Yen het opnemen tegen Glenn. Het werd een partij waarbij de spelers al snel remise overeen kwamen waardoor Yen het tornooi wint. In deze laatste ronde stond ook nog de topper tussen Steven en Michaël op het programma. De inzet van deze partij was de tweede plaats. Michaël offerde in de opening een stuk voor twee vrijpionnen. Misschien was het niet correct maar nadat Steven ook niet nauwkeurig speelde beslisten de pionnen de partij in het voordeel van Michaël. Ook Thomas won zijn partij waardoor hij samen met Michaël tweede eindigde.

Zo wint Yen dus het tonooi. In de eindstand heeft hij een half puntje meer dan de broers Pincket. Dit is tevens de tussenstand in het algemeen klassement.

In de “Best of Ten” is Yen de eerste leider in de categorie +1900. Thomas is tweede en Steven is derde. Ze volgen respectievelijk op één en twee punten. In de categorie is -1900 is Michaël de leider. Hij heeft een punt meer dan Glenn en twee meer dan Tom. In de categorie -1600 is Danny leider. Hij heeft een punt meer dan Alex en twee meer dan Gaitan

Het tweede rapid tornooi gaat door op vrijdag 13 april 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël