Fischer random Ronde 2

Op vrijdag 1 juni stond het tweede en laatste Fischer random tornooi op het programma. Dit was tevens het zesde tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”.

De grote favoriet om het tornooi te winnen was Yen. Michaël, Thomas en Glenn waren de outsiders en het was eveneens kijken hoe de jeugdspelers Dimitri en Alex het er zouden vanaf brengen.

Al tijdens de eerste ronde stond er een topper op het programma. Deze ging tussen Yen en Dimitri. Dimitri speelde een zeer goede partij maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Yen. Ook de outsiders wonnen hun partij. Enkel Alex liet punten liggen. Hij verloor zijn partij van Tom.

In de tweede ronde stonden er twee toppers op het programma. Deze gingen enerzijds tussen Glenn en Yen en anderzijds tussen Thomas en Michaël. Deze laatste partij eindigde op een puntendeling. In de partij tussen Yen en Glenn werd iets harder gestreden en uiteindelijk ging Yen aan de haal met de overwinning.

In de derde ronde moesten Yen en Thomas het tegen elkaar opnemen. Het werd een spannende partij die opnieuw werd gewonnen door Yen. Michaël versloeg in deze ronde Tom waardoor hij plots de dichtste achtervolger van Yen was. Alex moest in deze ronde definitief afhaken voor de eindzege na een nederlaag tegen Glenn.

Logischerwijze moesten Michaël en Yen het in deze ronde tegen elkaar opnemen. Na een foutje in de opening kwam Yen beter te staan en hij wist die beter positie uiteindelijk om te zetten in een overwinning. Zo stond Yen op een zucht van de titel. Tom, Michaël, Glenn, Thomas en Dimitri kwamen nog in aanmerking voor de ereplaatsen.

In de laatste ronde deelde Yen de punten met Tom waardoor hij het tornooi wint. Nog in deze ronde eindigde de topper tussen Michaël en Glenn op remise. De topper tussen Thomas en Dimitri kende een spannend verloop waarbij Dimitri uiteindelijk aan het langste eind trok. Zo wint Yen dus het tornooi. Dimitri eindigt knap op de tweede plaats met een half puntje minder dan Yen. Michaël en Tom delen de derde plaats op anderhalf punt van Yen.

In het algemeen klassement kroont Yen zich tot kampioen. Dimitri is tweede geworden op een punt van Yen. Thomas vervolledigt het podium met twee punten minder dan Yen.

In de “Best of Ten” blijft Thomas leider in de +1900 categorie. Hij heeft vijf punten voorsprong op Yen. In de +1600 categorie blijft Michaël leider. Hij heeft elf punten voorsprong op Tom en twaalf op Glenn. In de -1600 categorie blijft Alex leider. Hij heeft zes punten voorsprong op Danny. Serge is hier derde en volgt op twaalf punten.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël