Fisher random Ronde 1

Op vrijdag 11 mei stond het eerste Fischer random tornooi op het programma. Dit was tevens het vierde tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”.

Voor aanvang van het tornooi waren Yen en Steven de favorieten om het tornooi te winnen. Het was echter ook uitkijken naar de subtoppers zoals Thomas, Michaël en Glenn en de jeugdspelers Dimitri en Alex.

Al in de eerste ronde was er een verrassing want Yen raakte niet verder dan remise tegen Tom. De andere favorieten lieten niets liggen en dus moest Yen al onmiddellijk achtervolgen.

In de tweede ronde stonden al direct twee toppers op het programma. Daarin moesten enerzijds Thomas en Michaël het tegen elkaar opnemen en anderzijds ook Glenn en Steven. In de laatste partij trok Steven aan het langste eind, terwijl de partij tussen Michaël en Thomas op remise eindigde. Ook Dimitri raakte niet verder dan remise tegen Olivier waardoor enkel Steven nog het maximum had.

In de derde ronde verloor Steven zijn maximum na een nederlaag tegen Thomas. In de andere topper van de derde ronde won Yen van Michaël. Hierdoor scheidden drie spelers zich af van de rest. Dat waren Yen, Thomas en Dimitri.

In de vierde ronde moesten Yen en Dimitri het tegen elkaar opnemen. Na een spannende partij deelden beide spelers de punten en daar mocht vooral Yen blij mee zijn. Thomas won wel zijn partij waardoor hij alleen leider werd.

In de laatste ronde moest Thomas de topper spelen tegen Dimitri, terwijl Yen het moest opnemen tegen Alex, die nog op het podium kon eindigen. Helaas maakte Alex al snel een foutje waardoor hij de partij verloor. De topper tussen Thomas en Dimitri kende een spannend verloop maar eindigde uiteindelijk in remise. Zo kan Yen Thomas in extremis nog bijbenen en winnen ze samen het Fischer random tornooi. Dimitri strand op de derde plaats op slechts een half puntje van de winnaars. Deze tussenstand is eveneens de eerste tussenstand in het algemeen klassement.

In de “Best of Ten” blijft Thomas leider in de +1900 categorie. Hij heeft zes punten voorsprong op Yen. In de +1600 categorie blijft MichaĆ«l leider. Hij heeft tien punten voorsprong op Tom en Glenn, die samen op de tweede plaats staan. In de -1600 categorie is Alex de nieuwe leider geworden. Hij heeft drie punten voorsprong op Danny. Serge is hier derde en volgt op acht punten.

De volgende ronde gaat door op vrijdag 1 juni 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël