Interclub Ronde 9

Op zondag 25 maart stond de negende ronde van de interclub op het programma. Het werd een vruchtbare middag voor de meeste KOSK ploegen.

KOSK 1 stond maar net boven de degradatieplaatsen en kon de punten dus goed gebruiken. In de negende ronde moest KOSK 1 de derby spelen tegen KBSK 2. Daarin kwam KOSK 1 al snel op achterstand na een nederlaag van Ruben, die zich niet echt lekker voelde. Gelukkig konden zijn ploeggenoten de scheve situatie nog rechtzetten. Eerst wonnen Steven, Mehdi en Stephane hun partij waarna Dirk de punten deelde met zijn tegenstander. Nu had KOSK 1 nog één puntje nodig om de match te winnen. Rabah, Benjamin en Gert Jan hadden alle drie een complexe stelling op hun bord maar ze slaagde er alle drie in om hun partij te winnen! Zo wint KOSK 1 dus met ruime 1,5-6,5 cijfers van KBSK 2. Door deze overwinning klimt KOSK 1 naar deachtste plaats in het klassement en is de redding dichtbij.

KOSK 2 stond voor de verre verplaatsing naar Estaimpuis 1. In dit duel liet Tijs zich wat ringeloren door zijn tegenstander. Die dacht bijna 1u20 na over zijn eerste acht zetten en zette het daarna op een blitzen. Daarin smeet hij alles naar voor. Tijs pannikeerde wat, blunderde en verloor zijn partij. Een jammerlijke achterstand maar zijn medespelers konden de achterstand nog ombuigen. Yen, Dag en Michael wonnen hun partij. Igor en Roel zorgden voor de beslissing doordat ze beide de punten deelde met hun tegenstander. Zo wint KOSK 2 dus met 2-4 van Estaimpuis 1. Door deze overwinning klimt KOSK 2 naar de vierde plaats in het klassement.

KOSK 3 speelde ook de derby tegen KBSK 3. Daarin kwam KOSK 3 op voorsprong na een mooie overwinning van Rudy tegen Jarid Piceu. Na een nederlaag van Karel hingen de bordjes terug in evenwicht. Wim kon geen beslissing voeren en hij kwam niet verder dan remise tegen Christilla. Zo lag het lot van de ploeg in handen van Glenn. Hij speelde een scherpe partij en met een offer besliste hij de derby in het voordeel van KOSK 3. Zo wint KOSK 3 dus met 1,5-2,5 van KBSK 3. Door deze overwinning klimt KOSK 3 naar de vierde plaats in het klassement.

KOSK 4 speelde ook de derby tegen KBSK 5. Daarin kwam KOSK 4 op voorsprong nadat Michaël zijn aanvallende partij beslechte met een torenoffer. Brian wilde de stelling in tijdsnood forceren en dat brak hem zuur op. Hij blunderde en verloor zijn partij. Tussendoor had Thomas in tijdsnood de punten gedeeld met zijn tegenstander. Het lot van de ploeg lag nu in de handen van Frederik. Hij was in een toreneindspel verzeild geraakt maar toen hij twee verbonden vrijpionnen wist te creëren, was de winst een koud kunstje. Zo wint KOSK 4 dus met 1,5-2,5 van KBSK 5. Door deze overwinning klimt KOSK 4 naar de vierde plaats in het klassement.

Tot slot moest ook KOSK 5 de derby tegen KBSK 7 spelen. Deze derby verliep echter niet zo goed voor KOSK 5. Cedric en Benny verloren hun partij wat een dubbele achterstand opleverde. Patrick en Luc vochten voor wat ze waard waren maar ze raakten niet verder dan remise tegen hun veel hoger gequoteerde tegenstanders. Zo verliest KOSK 5 dus met 3-1 van KBSK 7. Ondanks deze nederlaag blijft KOSK 5 op de achtste plaats staan in het klassement.

Op zondag 22 april staat de voolaatste ronde van de interclub geprogrammeerd.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël