Interclub Ronde 6

Op zondag 5 februari stond de zesde ronde van de interclub op het programma. Helaas waren er heel wat afwezigen waardoor de ploegen voor een heel lastige opdracht stonden.

KOSK 2 moest het opnemen in en tegen Sint – Amandsberg 1. Deze confrontatie begon niet goed want de griep sloeg toe in deze ploeg waardoor ze met een 1-0 achterstand aan deze confrontatie begonnen. Op de andere borden bleken de tegenstanders dan ook nog eens gemiddeld 100 elo meer te hebben dan de KOSK. Glenn was als eerste klaar en had de punten gedeeld met zijn tegenstander in een complexe stelling. Daarna voltrok zich echter een stunt. Actereenvolgens wisten Erwin en Michaël hun partij te winnen. In een poging om die achterstand terug goed te maken wilden de twee andere spelers de boel forceren maar dit werd gendaleloos afgestraft door Thomas en Frederik. Zo wint KOSK 2 met 1,5-4,5 van Sint – Amandsberg 1. Door deze overwinning klimt KOSK 2 naar de tiende plaats.

KOSK 1 moest het opnemen tegen de tweede in de stand Borgerhout 1. Ook hier bleek Borgerhout op elk bord veel sterker te zijn. Michael en Alex verloren hun partij maar Igor en Rabah konden de bordjes terug in evenwicht brengen. Al had Rabah het nodige geluk aan zijn zijde want in een veel betere stelling blunderde zijn tegenstander een toren. Daarna kwam Borgerhout terug op voorsprong nadat Mehdi en Ruben hun partijen verloren. Tijs en Stephane konden dit niet meer rechttrekken. Zij moesten vrede nemen met remise. Zo verliest KOSK 1 met 5-3 van Borgerhout 1. Ondanks deze nederlaag blijft KOSK 1 op de tiende plaats staan.

Ook bij KOSK 3 had de griep in laatste instantie toegeslaan waardoor ook zijn met een 1-0 achterstand begonnen aan de confrontatie met Izegem 1. Wim kon de stand terug in evenwicht brengen door zijn partij te winnen. Daarna kwam Izegem terug op voorsprong nadat Rudy zijn partij verloor. Tom kon geen gelijkspel meer in de wacht slepen. Hij raakte niet verder dan remise. Zo verliest KOSK 3 dus met 2,5-1,5 van Izegem 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 3 naar de vijfde plaats.

KOSK 4 moest het opnemen tegen Sint – Amandsberg 2. Daar kwam KOSK 4 op achterstand nadat Brian een spectaculaire partij verloor. Roel zorgde echter voor een gelijke stand nadat zijn tegenstander in een mindere stelling een stuk blunderde. Stefaan speelde een goede partij maar na een foutje beet hij toch in het zand. Daarna lag alle druk op de schouders van Luc. Hij nam echter remise aan in een iets betere stelling. Zo verliest KOSK 4 dus met 2,5-1,5 van Sint – Amandsberg 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de zevende plaats.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen Izegem 2. Ondanks het elo verschil in het voordeel van de KOSK verloor KOSK 5 van Izegem 2. Benny verloor eerst zijn partij waarna Luca de stand terug in evenwicht bracht. Jammer genoeg blunderde Luc en verloor hij zijn partij. André kon het tij daarna niet meer keren want hij raakte niet verder dan remise. Zo verliest KOSK 5 dus met 2,5-1,5 van Izegem 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 5 naar de achtste plaats.

De volgende ronde gaat door op zondag 25 februari 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël