Interclub Ronde 10

Op zondag 22 april stond de tiende en tevens laatste thuisronde van de interclub op het programma. In deze ronde verzekerden alle ploegen zich van het behoud!

KOSK 1 kreeg het bezoek van de puntenloze rode lantaarn in deze reeks namelijk Zottegem 1. De KOSK spelers deden er best aan om te winnen om zo een rustige laatste ronde te kunnen afwerken. Elo gewijs was KOSK 1 veel sterker dan Zottegem 1 en dat liet zich ook voelen aan het bord. Ruben en Alex verloren nog hun partij maar Benjamin, Gert-Jan, Stephane, Hendrik en Steven wonnen hun partij. Tot slot deelde Mehdi de punten met zijn tegenstander. Zo wint KOSK 1 dus met 5,5 – 2,5 van Zottegem 1. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 1 naar de zesde plaats en zijn zo ook mathematisch gered!

Ook KOSK 2 was mathematisch nog niet gered. In deze ronde kregen ze het bezoek van Zottegem 3. KOSK 2 kwam op achterstand nadat Glenn zijn partij verloor na een vroege blunder. Igor kon de bordjes echter terug in evenwicht brengen door zijn partij te winnen. Daarna kwam KOSK 2 opnieuw op achterstand nadat Erwin zijn partij verloor. Yen en Tijs konden die achterstand echter ombuigen in een voorsprong nadat ze beiden hun partij wonnen. Het ploegresultaat lag nu in handen van Michael. Hij deelde uiteindelijk de punten met zijn tegenstander na een moeilijk eindspel. Zo wint KOSK 2 dus met 3,5 – 2,5 van Zottegem 3. Door deze overwinning blijft KOSK 2 op de vierde plaats staan en zijn ze ook zeker van het behoud!

KOSK 3 kreeg het bezoek van Zottegem 4. KOSK 3 was vrij van degradatie zorgen en deed zelfs nog mee voor de ereplaatsen. Het duel tegen Zottegem 4 begon met een remise van Wim. Daarna bracht Dimitri KOSK 3 op voorsprong met een knappe overwinning. Helaas kon Zottegem de bordjes terug in evenwicht brengen nadat Rudy zijn partij verloor. Het lot van de ploeg lag nu in handen van Tom. Hij raakte echter niet verder dan remise. Zo eindigt het duel tussen KOSK 3 en Zottegem 4 op een 2 – 2 gelijk spel. Door dit gelijkspel blijft KOSK 3 op de vierde plaats staan maar zijn de ereplaatsen buiten bereik.

KOSK 4 was ook vrij van degradatie zorgen en net zoals KOSK 3 deden ze nog meer voor de ereplaatsen. In deze ronde kregen ze het bezoek van Artevelde 1. Het duel begon niet goed want Michaël verprutste een gewonnen toreneindspel en verloor uiteindelijk nog. Brian kon echter al snel de bordjes terug in evenwicht hangen door zijn partij te winnen. Daarna bracht Thomas KOSK 4 op voorsprong nadat zijn tegenstander drie mindere zetten na elkaar speelde. Het lot van de ploeg lag hier in de handen van Frederik. Hier verloor hij eerst een stuk maar na de tijdsnood had hij drie verbonden vrijpionnen voor zijn stuk. Die pionnen bleken sterker dan het stuk en zo trok Frederik aan het langste eind. Zo wint KOSK 4 dus met 3 – 1 van Artevelde 1. Dankzij deze overwinning blijft KOSK 4 op de vierde plaats staan en zijn de ereplaatsen nog binnen het bereik.

Tot slot kreeg KOSK 5 het bezoek van leider Veurne 1. Op papier was Veurne 1 veel sterker dan KOSK 5 en dreigde een afstraffing. KOSK 5 dacht daar echter anders over en Gaitan bracht KOSK 5 zelfs op voorsprong. Veurne bracht de stand terug in evenwicht nadat Luc zijn partij verloor. Karel speelde op het eerste bord en hij deelde de punten met zijn tegenstander. Het lot van de ploeg lag nu in handen van Roel. Helaas was hij verzeild geraakt in een toreneindspel waarbij hij twee pionnen minder had. Hij vocht nog dapper maar verloor uiteindelijk toch zijn partij. Zo verliest KOSK 5 dus met 1,5 – 2,5 van kampioen Veurne 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 5 naar de negende plaats.

De volgende en laatste ronde gaat door op zondag 29 april 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël