Clubkampioenschap Ronde 9

Op vrijdag 2 februari stond de negende ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Promotiereeks deed Joachim een uitstekende zaak met het oog op de titel. Hij won namelijk zijn partij tegen Hekuran, terwijl zijn dichtste achtervolgers niet verder raakten dan een puntendeling. Tom deelde de punten met Luc, terwijl Olivier dan weer de punten deelde met Karel. Zo heeft Joachim nu al twee punten voorsprong op Tom en Olivier en ligt de titel voor het grijpen. Onderaan het klassement staan Willy en Hekuran nu samen op de laatste plaats. Ze hebben een half puntje minder dan Karel en Luc.

In de Runners-up kregen de titelkansen van Dimitri een knauw(tje). Ondanks het feit dat Dimitri de ganse partij beter stond en drie pionnen voorsprong kreeg, verloor hij toch nog zijn partij. Zijn achtervolgers konden echter niet optimaal profiteren van deze misstap. Patrick verloor namelijk zijn partij van Roel. Zo werd Guido de winnaar van de speeldag. Hij deelde de punten met Joran en spring zo naar de tweede plaats. Hij heeft een punt minder dan leider Dimitri. Onderaan het klassement ziet het er benard uit voor Cedric. Hij is de rode lantaarn en heeft twee punten achterstand op de veilige zesde plaats.

In de Masters is leider Ruben tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Hij verloor zijn partij van Tijs. De dichtste achtervolger Yen won wel zijn partij van Michaël waardoor hij nu samen met Ruben aan de leiding staat. Tijs is derde maar volgt op anderhalf punt. Onderaan het klassement eindigde de degradatietopper tussen Glenn en Thomas op remise. Hierdoor springt Thomas over Michaël naar de veilige zesde plaats. Hij heeft slechts een half puntje voorsprong op Michaël en Glenn.

In de Open reeks blijven Erik en Stafaan samen aan de leiding staan. Erik was in deze ronde bye maar Stefaan moest wel aan de bak. In zijn partij versloeg hij Kathleen. Luca kan ook nog mee aan de leiding komen maar daarvoor moet hij zijn inhaalpartij tegen Benny winnen. Tot slot won Gaitan zijn partij van Serge. Daarmee springt hij over Serge naar de vierde plaats maar wel al op twee punten van het leidersduo.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël