Clubkampioenschap Ronde 8

Op vrijdag 12 januari ging de terugronde van het clubkampioenschap van start.

In de Promotie reeks heeft leider Joachim zijn voorsprong op zijn concurrenten vergroot. Hij won namelijk zijn partij tegen Karel na een mooie aanval, terwijl de topper tussen zijn achtervolgers Wim en Tom op een saaie remise eindigde. Olivier liet het ook na om in het spoor te blijven van Joachim. Hij kwam ook niet verder dan remise tegen Willy. Onderaan het klassement deed Hekuran een goede zaak. Hij won namelijk zijn partij tegen Luc nadat hij een toreneindspel tot een goed einde wist te brengen. Zo blijft Joachim de leider. Hij heeft al anderhalf punt voorsprong op Wim, Tom en Olivier. Onderaan het klassement heeft Willy de rode lantaarn doorgegeven aan Karel.

In de runners up heeft ook leider Dimitri zijn voorsprong op zijn concurrenten vergroot. Hij won zijn partij tegen Cedric overtuigend, terwijl zijn dichtste achtervolger Patrick zijn partij tegen Guido verloor. Zo heeft Dimitri nu anderhalf punt voorsprong op Patrick en Guido. Tot slot won Roel zijn partij tegen Luc en daarmee komt Roel op een veilige zesde plaats te staan. Hij heeft slechts een half puntje voorsprong op de zevende in de stand en dat is Oleg.

In de Masters werd er slechts één partij gespeeld. Daarin won Glenn de degradatietopper van Michaël na een spectaculaire partij. Zo nadert Glenn tot op een half puntje van een veilige plaats.

In de Open reeks hebben Luca en Stefaan leider Erik bijgebeend. Erik zijn partij was uitgesteld en daarvan profiteerden zijn concurrenten. Luca won zijn partij vlotjes van Kathleen, terwijl Stefaan bye was. Zo staan Erik, Luca en Stefaan nu samen aan de leiding. Ze zullen onder hun drie uitmaken wie er promoveert.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël