Clubkampioenschap Ronde 14

Op vrijdag 30 maart stond de veertiende en laatste ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Masters werd Yen de nieuwe clubkampioen. Hiervoor had hij genoeg aan een (salon)remise tegen Glenn. Zo kroont Yen zich al voor de tiende maal tot clubkampioen! Ruben werd vice kampioen nadat hij Michaël versloeg. In die partij won Ruben een pion die hij in het eindspel kon verzilveren. In de eindstand heeft Ruben amper een half puntje minder dan kampioen Yen. Tijs vervolledigt de top drie. Onderaan het klassement eindigt Thomas op de zevende plaats nadat hij zijn partij tegen Hendrik verloor.

In de promotiereeks had Joachim zich al tot kampioen gekroond maar de vraag was wie hem zou vergezellen naar de Masters. In de laatste ronde mochten de twee overgebleven kandidaten Olivier en Tom het in een onderlinge partij uitvechten. De partij kende een uiterst voorzichtig verloop tot Olivier blunderde. Tom strafte de blunder af en eindigt zo op de tweede plaats. Zo promoveert Tom samen met Joachim naar de Masters. Olivier moet zich tevreden stellen met de derde plaats. Onderaan het klassement was Hekuran al zeker van de degradatie maar hij kon nog mee bepalen wie de tweede degradant werd. Dit deed hij ook zij het in negatieve zin. Hekuran kwam niet opdagen waardoor Karel de overwinning cadeau kreeg. De partij tussen Willy en Luc eindigde op een (salon)remise waardoor Willy en Wim samen als zevende eindigen. De scheidingspunten zijn echter in het voordeel van Willy waardoor Wim samen met Hekuran degradeert.

In de runners up had Dimitri zich al tot kampioen gekroond. Ook hier was de vraag wie hem zou vergezellen naar de promotiereeks. Roel stond op de tweede plaats op een half puntje gevolgd door Joran en Luc. Roel moest het in de laatste ronde opnemen tegen rode lantaarn Cedric. Roel deed in deze partij wat hij moest doen en dat was winnen. Zo eindigt Roel op de tweede plaats en promoveert hij samen met Dimitri naar de promotiereeks. Luc en Joran verspelen nog de derde plaats. Luc raakte niet verder dan remise tegen Guido en Joran verloor van Dimitri. Oleg profiteerde optimaal van het puntenverlies van Luc en Joran. Hij won zijn partij van Patrick en eindigt zo op de derde plaats. Onderaan het klassement heeft Guido zich met die puntendeling in extremis nog kunnen redden. Hij springt namelijk over Patrick naar de zesde plaats. Zo degraderen Cedric en Patrick.

Ook in de open reeks was de kampioen al gekend. Hier was dit Erik. Gaitan bezette de tweede plaats maar hij had slechts een half puntje voorsprong op Stefaan. In de laatste ronde speelde Gaitan tegen Kathleen en hij moest dus winnen. De opening verliep hier rustig maar daarna nam Gaitan het heft in handen en won uiteindelijk vlot zijn partij. Zo promoveert Gatian samen met Erik naar de runners up. Stefaan verloor zijn partij van Erik en eindigt daardoor op de derde plaats samen met Luca, die bye was, en Serge, die zijn partij won van Benny.

Proficiat aan de kampioenen en promovendi!

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël