Clubkampioenschap Ronde 10

Op vrijdag 9 februari stond de tiende ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Open reeks verloor leider Erik van Gaitan, nadat Gatian een beter toreneindspel tot een goed einde bracht. Zo is de strijd om de titel opnieuw heel spannend geworden, want na zijn overwinning tegen Benny is Stefaan de nieuwe leider. Hij heeft een punt meer dan Erik en twee meer dan Luca en Gaitan. Maar de drie achtervolgers hebben nog een partij te goed. Het zal hier spannend blijven tot de laatste ronde! Tot slot was Kathleen bye.

In de Masters is Tijs tot op een half puntje gekomen van de leiders Yen en Ruben. Hij deed dit door Glenn te verslaan na een sterke partij. Yen en Ruben hebben wel allebei nog een partij te goed. Door zijn nederlaag blijft Glenn de rode lantaarn nadat Thomas en Michaël de punten deelden in hun onderlinge partij.

In de Promotie reeks is Olivier alleen tweede geworden nadat hij de punten deelde met Hekuran. Hoewel er meer in zat voor Olivier. Zo komt hij iets dichter bij leider Joachim die zijn partij tegen Luc verloor. Joachim hoeft echter nog niet te pannikeren want hij heeft nog steeds anderhalf punt voorsprong op Olivier. Onderaan het klassement is Willy alleen laatste geworden want Karel won zijn partij van Wim, terwijl Willy zelf vrij snel de punten deelde met Tom. Willy heeft nu een half punt minder dan Hekuran en Karel.

In de Runners-up raakt Cedric meer en meer afgescheiden van de rest. In zijn partij tegen Oleg raakte hij niet verder dan remise, na een partij met wisselende kansen. Luc deed dan weer een goede zaak door zijn partij tegen Patrick te winnen na een mooie aanval en dito offer. Zo heeft Cedric nu al 2,5 punten minder dan het viertal Luc, Roel, Joran en Patrick. Ook hier zal er nog een spannende strijd volgen.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël